licht meditatie.


Het is een meditatie die je kan doen, in de ochtend als je nog in bed ligt of terwijl je dit leest: zittend of staand.  Je kunt de tekst inspreken, op een heel rustig tempo . En op elk gewenst moment beluisteren.

Adem een aantal keren lekker diep in en uit. Laat je overtollige spanning op elke uitademing meer en meer los.

Stel je voor dat een bundel wit licht door je kruin naar binnen stroomt. Laat het licht je hoofd vullen. Het stroomt je nek in en via je schouders door je armen  naar je handen.  Laat het licht ook vanuit je schouders via je rug naar beneden stromen. Vervolgens vult het je hele voorkant. Laat het licht dan in je bekken stromen en naar je bovenbenen. Het gaat via je onderbenen rechtstreeks naar je voeten en tenen.

Laat je hele lichaam oplichten door het heldere witte licht. Voel die plekken die extra aandacht vragen. Misschien is het die bekende plek in je rug, in je bekken of bij je schouders. Ga het bij jezelf na welke plek op dit moment iets extra’s nodig heeft. En kom met je aandacht volledig naar deze plek toe. Zet deze plek  in het licht. Begroet de plek. Blijf er eens een tijdje bij met je aandacht.  Je gaat er als het ware naast zitten. Ben geduldig. Neem de tijd ervoor zoveel als dat het goed voor je voelt. Er zijn zeeën van tijd. Je lichaam is het waard om in het licht gezet te worden. Deze plek verdient het.

Je kunt deze plek vervolgens een vraag stellen als dat kloppend voor je is. Hallo lieve plek, wat wil je me vertellen? Komt er snel  een antwoord, dan kan het zijn dat je hoofd zich ermee bemoeit. Bedank je hoofd en kom terug naar de plek. Laat jezelf een tijdje vertoeven met de vraag en ben geduldig dat het antwoord vanuit de plek zelf komt.

Bedank deze plek dan. Misschien wil je nog naar een andere plek gaan.

Beloof je lijf dat je weer terug zult komen. Bedank je lichaam dat het al zovele jaren trouw voor je werkt.

Kom dan weer terug met je aandacht in de ruimte waar bent en kijk om je heen.

 

Gun jezelf zo nu en dan dit feest van licht. Je  lichaam verdient jouw aandacht. Jouw aandacht zorgt ervoor dat je jouw lichaam meer gaat voelen. Een zere plek kan nog meer zeer gaan doen. Dit is goed. Waardeer de pijn, want dit geeft deze plek de kans jouw de waardevolle boodschap te geven die het in zich draagt.

Comments & Responses

Comments are closed.